Kanada politsei tulistas surnuks kaks sõdurit autoga alla ajanud mehe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada võimud autoõnnetuse toimumispaigas Saint-Jean-sur-Richelieu's.
Kanada võimud autoõnnetuse toimumispaigas Saint-Jean-sur-Richelieu's. Foto: SCANPIX

Kanada politsei tulistas surnuks 25-aastase radikaliseerunud mehe, kes ajas vahejuhtumile eelnevalt autoga alla kaks Kanada sõjaväelast, ütlesid ametnikud esmaspäeval.

Kanada peaministri Steven Harperi pressiesindaja Jason MacDonaldi sõnul andsid peaministrile olukorrast ülevaate riiklik politseiülem, sõjaväe juhataja ja riikliku julgeoleku nõunik ning föderaaltasandi võimud kinnitasid tõendite olemasolu, mille kohaselt oli isik radikaliseerunud.

Pressiesindaja sõnul oli isik politsei siseriiklikule terrorismivastasele talitlusele teada.

Käimasolevale uurimisele viidates keeldusid nii politsei kui ka peaministri kantselei rohkem detaile avaldamast.

Quebeci politsei tulistas mehe surnuks pärast seda, kui ta sõitis Montreali ühe ostukeskuse parklas otsa kahele Kanada sõjaväelasele.

Kohalik 25-aastane mees suri mõned tunnid pärast tulistamist.

Quebeci politseiülema leitnant Michel Brunet' sõnul põgenes mees pärast sõjaväelaste allaajamist autoga sündmuskohalt, millele järgnes pikem politsei autoga tagaajamine.

Mees kaotas tagaajamise käigus auto üle kontrolli ja sõiduk paiskus üle katuse.

Autost väljumisel meest tulistati ja hiljem leiti sündmuskohalt nuga. Brunet ei osanud öelda, kas külmrelv oli tulistamise hetkel mehel käes, või mitte.

Politseiülema sõnul on ühe sõduri seisund tõsine ja teise seisnud vähem tõsine. Ülem ei teadnud, kas sõdurid kandsid autoga allaajamise hetkel vormiriietust.

Peaminister Harper ütles eilsel parlamendiistungil, et on sündmustest teadlik ning tema arvates on olukord erakordselt murettekitav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles