Usupašvili: Venemaa on endiselt Gruusia jaoks peamine oht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kostüümides grusiinid Tbilisi võitluskunstide festivalil.
Kostüümides grusiinid Tbilisi võitluskunstide festivalil. Foto: SCANPIX

Gruusia parlamendi spiiker David Usupašvili väljendas täna kahetsust, et Tbilisi ja Moskva suhted pole endiselt täies ulatuses taastatud.

«Paraku ei saa me täna öelda, et Gruusia ja Venemaa on olnud kaks sajandit sõbrad. Meie suhete lahenemine on arvatavasti eelolevate sajandite teema. Selle sajandi keskel võivad meie suhted vaid paremaks muutuda,» ütles spiiker ajakirjanikele.

«Praegu on Venemaa endiselt Gruusia jaoks peamine oht ning me peame sellele ohule reageerima riigi jõuliste sammudega,» lisas Usupašvili.

Viimastel nädalatel on olnud palju juttu Gruusia-Venemaa suhete arenemisest ning taas tugevamalt tõi selle päevakorda Moskva möödundnädalane ettepanek Abhaasiale - sõlmida senisest siduvamaid leppeid. Tbilisi nimetas seda aga Krimmi annekteerimisele sarnanevaks samuks.

Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov rääkis täna, et ei välista Venemaa ja Gruusia presidendi kohtumist, kuid sellekohane algatus peab tema sõnul tulema Thbilisilt.

«President Putin on juba öelnud, et kui saab Gruusialt signaali, siis peab kohtumine toimuma. Olukord peab olema selleks küps, peab tekkima poliitiline tahe ja vastav keskkond. Peame kannatlikud olema,» ütles Peskov täna vastuseks Gruusia telekanali Imedi küsimusele.

Gruusia asevälisminister David Zalkaliani ütles Peskovi sõnu kommenteerides, et Thbilisis praegu Gruusia ja Vene presidendi kokkusaamist ei arutata.

Ta lisas, et kui selline kohtumine peaks aset leidma, siis ei tohiks see olla vaid kohtumine kohtumise pärast.

«See kohtumine peaks olema hästi ette valmistatud ja andma mingi tulemuse,» leiab Zalkaliani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles