Triin Tulev: ma ei kahetse, et mu juhtum avalikuks sai

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Tulev täna Harju maakohtus.
Triin Tulev täna Harju maakohtus. Foto: Tairo Lutter

Peale tänast kohtuistungit rääkis Triin Tulev, et ei kahetse, et temaga juhtunu avalikkuse ette tuli ning kohtumenetlus, milles ta süüdistab oma endist elukaaslast enda peksmises, avalik on.

«Ma loodan, et see saab kedagi aidata. Äkki jääb keegi löömata, äkki mõni naine käitub targemini,» ütles Triin Tulev. Ka oli ta arvestanud, et süüdistatav Rasmus Vesiloo tuleb avalikkuse ette oma väidetega, mis näitavad Tulevit ennast halvas valguses.

«Minu vastane laimukampaania sai alguse,» ütles Tulev peale istungit, kus andis tunnistusi Vesiloo. Ta väitis, et Vesiloo tunnistuses oli palju vasturääkivusi ja asju, mis tõele ei vastanud.

Tulevi kinnitusel oli Vesiloo teda ka ähvardanud, et kui ta süüdistusi tagasi ei võta, siis tehakse ta maatasa ja rikutakse ta maine.

Enne kohtuotsust oma loo avalikuks tegemine oli Tulevi advokaadi Maria Mägi sõnul väga kaalutletud otsus. «Kui sage on naiste vastu suunatud vägivald kodudes ja kui vähe sellest räägitakse. Nelja seina vahel on ka kohtuistung ja minnakse eluga edasi,» rääkis Mägi.

Tema sõnul saab avalik kohtuistung rohkem tähelepanu ja annab naistele kindlustunnet ning mehed omakorda näevad, et lähevad vägivallatsemise eest kohtu alla.

«Kui need asjad on alati nii salajased, siis on mulje, et kuriteod ei jõuagi kuhugile,» ütles Mägi.

Tulev on loonud ka fondi MTÜ Elus Fond naiste kaitsmiseks. «Enda jaoks ta juhtunut olematuks ei tee, aga äkki saab teistele abiks olla. Ta teab, mis tunne on, kui sind visatakse välja ja sul ei ole kuskil olla,» rääkis Mägi.

Rasmus Vesiloo on öelnud, et jagab kommentaare meediale pärast kohtuotsust.

30-aastast Vesilood süüdistatakse teise inimese tervise kahjustamises, löömises, peksmises, valu tekitamises, mille eest saab karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Süüdistuse kohaselt peksis Vesiloo oma rasedat elukaaslast mullu ööl vastu 25. augustit tunni aja vältel näopiirkonda korduvalt, muuhulgas tagus kannatanut vastu seina, istus kõhule ja lõi naist jalaga kahe jala vahele. Kannatanu hinnangul võis mees teda lüüa vähemalt 60 korda.

Tulev on esitanud 20 000 euro suuruse tsiviilhagi. «Minu usk pereellu on hävitatud,» ütles Tulev ja lisas, et moraalne kahju on tema jaoks korvamatu. Ta ei kujuta ette, et võiks kunagi saada lapse või hakata taas kord kellegagi koos elama.

Vesiloo tervist menetluse käigus uurinud arst Viktor Sergejev kinnitas eile kohtule, et mees oli küll joobes osalise mälulüngaga, ent andis oma tegudest aru ja on võimeline nende eest vastutama.

«Ma ei tunnista end süüdi, aga kui kannatanu väidab, et see on tõene, siis ma vabandan tema ees ja olen teinud seda ka varem,» ütles Vesiloo eile kohtus.

Nimelt tuli kohtus ilmsiks, et Vesilool on diagnoositud somnambulism ehk unehäire, mille ajal on magaja suuteline nägema ja kõndima, kuid hiljem juhtunut ei mäleta.

Täna rahuldas kohus Vesiloo kaitsja taotluse, mille kohaselt viiakse läbi uus Vesiloo terviseekspertiis. Ekspertiisist peab selguma, kas mees võib unehäire esinemise vältel panna toime vägivallaakti. Kui selgub, et see on võimalik, siis on küsimus, milline vastutus tal juhtunu suhtes on.

Järgmine kohtuistung toimub 8. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles