Löfven: Rootsi kaitsevõimekus tuleb üle vaadata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Stefan Löfven.
Rootsi peaminister Stefan Löfven. Foto: SCANPIX

Rootsi peab Venemaa kasvava sõjalise võimsuse ja viimaste sündmuste valguses Läänemere piirkonnas oma kaitsevõime üle vaatama, ütles täna Leedusse visiidile saabunud Rootsi uus peaminister Stefan Löfven.

Kuigi Rootsi ei näe Venemaa sõjalise võimsuse kasvus otsest ohtu, peab riik arutama võimalusi oma sõjalise võimekuse muutmiseks, lisas peaminister.

«Rääkimata konkreetselt viimastest sündmustest, leiame, et viimaste aastate arengute valguses peab Rootsi kaitsevõime paranema. Me ei näe Venemaa sõjalise võimsuse kasvus Rootsile otsest ohtu, kuid jälgime tähelepanelikult sündmusi regioonis. Läänemerel ja kogu piirkonnas on aktiivsus suurenenud, seepärast peame oma kaitsevõime üle vaatama ja otsustama, mida me vajame,» ütles Löfven pärast kohtumist Leedu peaministri Algirdas Butkevičiusega.

Rootsi peaminister lisas, et tal pole seoses väidetava Vene allveelaevaga Stockholmi lähistel uusi uudiseid.

«Otsingute kohta uusi uudiseid ei ole. Operatsioon jätkub ja esialgu ei ole meil lisada midagi konkreetsemat sellele, mida on juba öeldud,» ütles Löfven.

Eile viibis Löfven Soomes, täna hommikul külastas ta Eestist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles