Ministeerium lükkas Martići advokaadi väited ümber

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milan Martic.
Milan Martic. Foto: AP / Scanpix

Justiitsministeeriumi sõnul ei vasta tõele Tartu vanglas istuva Jugoslaavia sõjakurjategija Milan Martići advokaadi väited, et vangidele osutatav arstiabi on puudulik.

Martići advokaat Predrag Milovancevic esitas möödunud nädalal Haagi tribunalile taotluse, milles nõudis Jugoslaavia sõjaroimari üleviimist mõnda Kesk-Euroopa vanglasse. Milovancevic kritiseeris avalduses Tartu vangla tingimusi ning väitis, et tema klient vajas hambaravi, kuid seda lubati talle alles kahe-kolme aasta pärast. Samuti on Martić advokaadi väitel diabeetik ning vajab pidevat arstide tähelepanu, mis aga Tartus on puudulik.

Justiitsministeerium sellega ei nõustu. «Plaanilise hambaravi tähtajad jäävad vanglates mõne kuu piiresse,» kommenteeris ministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik. «Diabeetikuid koheldakse vanglas samade ravijuhiste järgi, mis on Eesti meditsiiniasutustes.»

Samuti lükkas ministeerium ümber taotluses esitatud väite nagu suhtutaks Martićisse kui agressiivsesse vangi.

Tuulik tõi välja, et vanglate taset hindavad rahvusvahelises võrdluses peamiselt Euroopa Nõukogu asutused, mis peavad Eesti puhul probleemiks Tallinna vangla vanu hooneid. Tartu ja Viru vangla tingimuste osas mingeid olulisi probleeme ei ole täheldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles