Rootsi kaitsevägi uurib sadu vihjeid kahtlasest tegevusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi miinijahtija HMS Kullen (vasakul) ja patrull-laev Stockholmi saarestikus Nämdö lahes.
Rootsi miinijahtija HMS Kullen (vasakul) ja patrull-laev Stockholmi saarestikus Nämdö lahes. Foto: SCANPIX

Rootsi kaitsevägi uurib sadu teateid kahtlase tegevuse kohta Stockholmi saarestikus ega välista kontakti korral võõra objekti vastu jõu kasutamist, edastas Rootsi raadio teisipäeval.

Rootsi relvajõudude ülemjuhataja Sverker Göranson ütles, et kaitsevägi on saanud avalikkuselt kahtlase tegevuse kohta sadu vihjeid ning õhutas tsiviilisikuid info edastamist jätkama.

«Saame endiselt teateid. Tahan rõhutada, et see meeldib meile. Me ei saa abi üksnes sõjaväelastelt, vaid ka paljudelt tsiviilisikutelt,» ütles Göranson, lisades, et kaitsevägi vajab kõigi teadete hindamiseks aega.

Göranson lisas, et territoriaalvesi jälgivad laevad võivad sundida iga leitava veealuse objekti pinnale tõusma, «kasutades selleks vajadusel relvi».

Relvajõudude ülemjuhataja tunnistas pärast kohtumist parlamendi kaitsekomisjoniga ajakirjanikele, et on «pagana kohutav», et keegi või miski on Rootsi territoriaalvetesse tunginud.

Göranson lisas, et relvajõudude otsingud Stockholmi saarestikus on seotud «võõrast päritolu objektiga», kuid ei avaldanud operatsiooni üksikasju ega pakkunud, kui kaua see veel kesta võiks.

Venemaale kuuluv ja ajakirjanduses otsitava objektiga seostatud naftatanker NS Concord suundus teisipäeval ida suunas Hiiumaa poole. Tanker tiirutas mitu päeva Stockholmi saarestiku lähedal rahvusvahelistes vetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles