Agu Uudelepa arvates on Trubetsky aus inimene, kes ei lase endaga mängida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Foto: Pm

Poliitikaekspert Agu Uudelepa sõnul on Tõnu Trubetsky isiksusena nii tugev ja aus, et muretsemiseks, kas peitub tema liitumise taga Keskerakonnaga mingi skeem, praegu põhjust ei ole.

Kas poliitilise tegelasena nüüd endine roheline Trubetsky tugevdab või nõrgendab oma poliitilist kapitali?

Ma ei näe Trubetskyt poliitilise tegelasena, ta pole kunagi Eesti poliitikas aktiivne olnud. Mistõttu ei saa ka öelda, et erakonna vahetamine muudaks seda rolli kuidagi. Tõnu Trubetsky kui kaubamärk, kuigi inimese kohta ei sobi niimoodi päris öelda, on niivõrd tugev ja väljakujunenud, et see, millise erakonna nimi sinna juurde pannakse, ei ole nii oluline. Tõnu Trubetsky on ja jääb Tõnu Trubetskyks, ükskõik milline erakond kiidab, et ta nende nimekirjas on.

 

Tuntud inimeste liitumine Keskerakonnaga tekitab ühiskonnas justkui kõrgendatud reaktsiooni, on see põhjendatud?

Küsimus on lihtsalt selles, kui palju nendest inimestest, kes ükskõik mis erakonda lähevad, tahavad end teostada poliitikas ja kui paljud on lasknud endale lihtsalt augu pähe rääkida. Stiilis, et lepime nii kokku, tuled meie erakonda, me kiidame, et sa oled meie erakonnas ja mitte midagi tegema ei pea, valimistel välja tulema ei pea, lihtsalt laena oma nimi, nägu ja tuntus meile. Nii et ma ei seostaks seda mingisuguse ühe konkreetse erakonnaga, see on natuke laiem arutelu teema.

 

Kas näete võimalust, et Trubetskyst saaks Keskerakonna maskott?

Mul on väga raske uskuda, et Tõnu Trubetsky räägib midagi sellist, mida keegi on talle öelnud, et nüüd, Tõnu, lähed ja räägid inimestele seda ja Tõnu Trubtesky ise ei usu sellesse, mida ta ütleb.

 

Mida see tänane uudis veel näitab?

Seda, et suvepuhkus hakkab lõppema ning valimised lähenevad. Olen täiesti kindel, et mida lähemale valimistele, seda tihemini hakatakse ütlema, milline tuntud inimene millisesse erakonda on astunud. Eriti palju selliseid uudiseid peaks tulema kuu enne (Riigikogu – toim) valimisnimekirjade üleandmist, ehk peale aastavahetust, kui saame iga nädal kuulda nii Keskerakonda kui Reformierakonda astujatest.

 

Kas Trubetsky ei kiirustanud selle sammuga?

Me ei tea selle asja tausta, mispärast Keskerakonnal oli tarvis just praegu see asi välja öelda, nii et ma ei oska praegu kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles