Hooletu suitsetamine põhjustas kaks põlengut

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooletu suitsetamine.
Hooletu suitsetamine. Foto: Andres Teiss

Möödunud ööpäeval oli Ida-Virumaal kaks põlengut, mille põhjustas suitsuga uinumine.

Eile kell 22.20 said päästjad väljakutse Kohtla-Järve linna Olevi tänavale, kus viienda korruse korteris süttis madrats. Päästjad kustutasid madratsi ämbritäie veega. Tulekahju tekkis hooletu suitsetamise tagajärjel. Korteri elanik, kelle aitas suitsusest korteris välja naaber, oli suitsuga magama jäänud. Kannatanu anti üle kiirabile tervisekontrolliks. Korteris puudus suitsuandur. Päästetööjuhi sõnul oli kannatanu joobetunnustega, kuid sellegi poolest selgitasid päästjad talle suitsuanduri vajalikkust.

Täna öösel kell 03.50 teatati häirekeskusele, et Sillamäe linnas Ranna tänaval tuleb korrusmaja ühest korterist suitsu. Teataja sõnul elab korteris isik, kes tarvitab tihti alkoholi ja ust ei avata.  Päästjad sisenesid suitsu täis korterisse ja leidsid diivanilt keskealise mehe. Kannatanu toodi korterist välja ja anti üle kiirabile. Päästetööjuhi sõnul sai tulekahju alguse hooletusest suitsetamisel, mees jäi suitsuga diivanile magama. Korteris oli suitsuandur, kuid selle patarei oli tühi.   

Päästjad tuletavad inimestele meelde, et suitsetamise koht ei ole voodi. Vältima peaks olukordi, kus suitsuga võib magama jääda. Virumaal on käesoleval aastal kuuel korral tulekahju põhjustanud hooletu suitsetamine. 6. jaanuaril kaotas inimene Väike-Maarjas seetõttu elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles