Rootsi kaitsejõud saavad mitu vihjet tunnis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi merevägi otsib tõendeid võõrast veealusest tegevusest Stockholmi saarestikus.
Rootsi merevägi otsib tõendeid võõrast veealusest tegevusest Stockholmi saarestikus. Foto: Jaanus Lensment

Rootsis Stockholmi saarestikus kuuendat päeva kestvaid otsinguid pole plaanis koomale tõmmata, kaitsejõudude pressiesindaja Mikael Abramssoni kinnitusel tuleb avalikkuselt mitu vihjet tunnis.      

«Jätkame operatsiooniga samal moel ja samas mahus nagu siiani,» ütles ta Helsingin Sanomate võrguväljaande vahendusel. .

Ka merel liikuvad tavakodanikud on muutunud tähelepanelikuks. Kaitsejõududeni laekub pidevalt uusi tähelepanekuid võimalikust veealusest tegevusest.   

Täna jätkuvad otsingud Stockholmi saarestiku kesk- ja lõunaosas. Laias laastus osaleb neis sama palju inimesi kui varem ehk 200 meest ja naist.   

Vene uurimislaev Professor Logatšov läheneb Expresseni andmetel Rootsile. Laev on spetsialiseerunud veealusteel otsingutele ja merepõhja kaardistamisele. Meedias liikuvate spekulatsioonide järgi võib olla tegemist allveelaeva tugilaevaga, millel on olemas eriruum väikeste allveelaevade jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles