Reinsalu: Venemaa hirmutamine Euroopat ei lõhesta

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tundmatu objekt Rootsi vetes võib olla järjekordne Venemaa katse Euroopas hirmu ja ebakindlust külvata, aga see ei kanna vilja, ütles riigikogu liige Urmas Reinsalu (IRL).

Kuku raadio saates «Vahetund Postimehega» rääkis Reinsalu, et Venemaa tahab näidata oma võimu ja loodab, et kui Euroopa riigid muretsevad oma julgeoleku pärast, ei pööra nad Ukrainas toimuvale nii suurt tähelepanu.

Samas ütles endine kaitseminister, et Venemaa taktika ei ole olnud õige, sest viimase aja sündmused on Euroopas ühiskondi pigem just liitnud. Ka Rootsi on nüüd Reinsalu sõnul valmis panustama tihedamale lõimumisele NATOga.

Samas ei ole teada, kas väidetavalt Vene julgeolekujõududele kuuluva laevaga juhtus õnnetus või oli kogu sündmus planeeritud.

Eelmisel reedel teatasid Rootsi kaitsejõud, et on saanud usaldusväärset infot võõrriigi allveelaeva operatsiooni kohta ning alustanud Stockholmi ümbruse saarestikus otsinguid, kus osaleb üle 200 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles