Michal: vihjeid oli, et materjalide levitajad võisid olla seotud IRLiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal ütles täna videointervjuus Postimehele, et juba kevadtalvel oli vihjeid, et Siim Kallase mineviku kohta käivate materjalide levitajad võisid olla seotud IRLiga.

«Saan aru, et vihjed olid ajakirjanduses, et materjalide levitajad võisid olla IRLiga seotud, aga veel kord: liiga täpseks see ei läinud, meie jaoks oli esimest korda täna Postimehest see lugeda,» ütles Michal.

«Artiklis nimetati konkreetseid nimesid ja see on nende asi kommenteerida,» leidis ta.

«Kogu lugu on üllatav, eks tollal oli ajakirjanduses kahtlusi, et selline üsnagi süüdistava kallakuga aastakümnete taha jäävate materjalide ülessoojendamine on kellegi sihikindel pingutus, mis ei ole lõpuni ausatest kavatsustest kantud, aga konkreetset teadmist polnud tollal ja noh, tänagi lugesime huviga lehest selle kohta,» rääkis Michal.

«Kas see (omaaegne materjalide ilmumine mitmes väljaandes - toim) oli spontaanne huvi või keegi sel teemal pingutas, selle kohta meil teadmist polnud,» kinnitas Michal.

Tänane Postimees kirjutas, et kevadtalvel ajakirjanduses Siim Kallase minevikku puudutavate materjalide levimine võis olla seotud Isamaa Ja Res Publica Liidu ja konkreetselt erakonna üht juhtfiguuri Eerik-Niiles Krossiga.

Siim Kallase peaministriks saamist blokeerima pidanud operatsiooni nimi olla olnud «Hõbekuul» ning sellega olid seotud Urmas Reinsalu, Juhan Parts, Margus Tsahkna ja Gerrit Mäesalu, kes eesotsas Krossiga, aitasid Kallase minevikku puudutavad materjalid ajakirjandusse.

Kross ise eitab osalemist operatsioonis «Hõbekuul» ning tunnistab, et ei tea sellest midagi.

Ka IRLi esimees Urmas Reinsalu kinnitas, et erakonna tuumikusse kuuluvad poliitikud ei lekitanud ajakirjandusse Kallast puudutavaid dokumente. Ta lisas, et IRL sellist tüüpi infooperatsioonidega ei tegele. Reinsalu meenutas, et Reformierakonna esindajad püüdsid juba kevadel viidata, justkui olnuks IRL juhtunuga seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles