Läti suursaadik NATOs: Lääs peaks ühinema Vene agressiooni vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid õppustel.
Vene sõdurid õppustel. Foto: SCANPIX

Läti alaline esindaja NATOs ning endine välisminister Māris Riekstiņš kritiseeris Moskva valeinformatsiooni kampaaniat ning kutsus lääneriike ühinema Vene agressiooni vastu Ukrainas.

Riekstiņš kritiseeris ka Vene välisministeeriumi diplomaatilise akadeemia asepresidendi Aleksandr Lukini hiljutist artiklit, mis Läti eriesindaja väitel oli täis Moskvale sümptomaatilist valeinformatsiooni.

Ühe Moskva korrutatud müüdina tõi Riekstiņš välja Kremli süüdistused NATO ning endise Nõukogude Liidu peasekretäri Mihhail Gorbatšovi vahelise leppe rikkumise kohta, mille järgi lubas allianss Vene mõjuvälja arvelt laienemise lõpetada. Endise välisministri sõnul pole NATO sellist lubadust kunagi andnud.

Samuti kritiseeris Riekstiņš Lukini väidet, et NATO ning Euroopa Liit sunnivad riike endaga liituma, kuigi tegelikult tahetakse tihedaimaid sidemeid Venemaaga.

Läti eksvälisminister tõstis ka esile seda, et Venemaa on korduvalt rikkunud 1975. aasta Helsingi lõppakti. Ta viitas 2008. aasta Gruusia-Vene sõjale ja Krimmi annekteerimisele.

Venemaa väidab omakorda, et Lääs rikkus Helsingi leppeid tunnustades Kosovo lahkulöömist Serbiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles