Täna Postimehes: uus peaprokurör saab poliitikute heakskiidu

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavly Perling.
Lavly Perling. Foto: Sander Ilvest

Tõenäoliselt saab riigi peaprokuröri kandidaat Lavly Perling parlamendi õiguskomisjonilt täna valitsuses ametisse nimetamiseks rohelise tule.

Kõik märgid näitavad, et erialaselt tugevat Perlingut toetab ka seni prokuröri peaprokuröriks valimisele «reserveeritud» vastuseisu näidanud Reformierakond. Valitsuspartei üks ägedamaid sõnavõtjaid sel teemal, õiguskomisjoni kuuluv Igor Gräzin jääb tänaselt istungilt ilmselt üldse kõrvale. Seega on prokurör Perlingu vastastel komisjonis üks hääl vähem.

Kuid Gräzini hääl ei pruukinukski midagi otsustada, sest ülejäänud Reformierakond kipub Perlingut pigem toetama. Perlingu kandidaadina esitanud justiitsminister Andres Anvelti suunas kõlab küll etteheide, et minister võinuks välja tulla mitme kandidaadiga, kuid pigem on see formaalne.

Riigikogu fraktsioonides toimunud kohtumistel jättis Perling parlamentääridele hea mulje. Perlingu väitel on tema jaoks olulised laste, majanduse ja organiseeritud kuritegevusega seotud kriminaalmenetlused. Ta rõhutas, et peab vajalikuks tihedat ja sisulist koostööd uurimisasutustega ning kohtus prokuröride esinemise kvaliteedi tõstmist.

Loe edasi Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles