Mehhikos süüdistatakse linnapead tudengite ründamise organiseerimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iguala linnapea Jose Luis Abarca.
Iguala linnapea Jose Luis Abarca. Foto: SCANPIX

Mehhikos võetakse vahi alla Iguala linnapea, tema naine ja abi, keda süüdistatakse rünnaku organiseerimises eelmisel kuul kadunuks jäänud 43 tudengile, teatas kolmapäeval prokuratuur.

«Vahistamiskäsk on välja antud Iguala linnapea Jose Luis Abarca, tema naise ja nõuniku nimedele, keda kahtlustatakse linnas aset leidnud vägivaldsete sündmuste organiseerimises,» kinnitas peaprokurör Jesus Murillo Karam ajakirjanikele.

Igualas süütasid tudengite kadumise vastu protesteerivad meeleavaldajad varem päeval linnavalitsuse hoone.

Meeleavaldusel osalesid taas tuhanded õpetajad ja üliõpilased. Süütamise hetkel oli hoone tühi, kinnitas uudisteagentuuri AFP ajakirjanik.

Üliõpilaste kadumine on vallandanud riigis ja kogu maailmas pahameelelaine.

Kadunud tudengeid nähti viimati 27. septembril pedagoogide õiguste eest Guerrero maakonnas korraldatud meeleavaldusel. Arvatakse, et noored rööviti ja tapeti ning veretöös osalesid kohalikud politseinikud. Võimud kahtlustavad, et märkimisväärne osa politseinikest kuulub kuritegelikku jõuku Guerreros Unidos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles