Komorowski: me ei saa ukrainlaste eest nende tööd ära teha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola president Bronislaw Komorowski
Poola president Bronislaw Komorowski Foto: SCANPIX

Varssavi süüdistamine Ukraina hülgamises on rumal, toetus Kiievile pole kunagi olnud sedavõrd kõrge kui viimastel aastatel, ütles president Bronislaw Komorowski kolmapäeval opositsiooni kriitikale vastates.

«Kunagi varem pole tehtud nii intensiivseid jõupingutusi Ukraina võimaluste parandamiseks püüelda läänemaailmaga ühinemise poole kui viimastel aastatel, kaasa arvatud neil aastatel, kui Poola välisministrina töötas härra Radoslaw Sikorski,» ütles Komorowski riikliku julgeoleku nõukogu järel pressikonverentsil.

Ukraina on võimas riik, mida «keegi ei saa enda seljas vedada», märkis ta.

«Me saame Ukrainat aidata, ent me ei saa ukrainlaste asemel nende tööd ära teha,» ütles president.

«Jõupingutused Ukraina läänesuunaliste püüdluste toetamiseks ei ole iialgi läinud nii kaugele. Asjaolu, et neid ei saatnud edu, on tingitud Ukraina sisepoliitikast,» märkis Komorowski.

Poola eksvälisminister Sikorski on langenud kriitika alla seoses hiljutise väitega, et Vene president Vladimir Putin pakkus Poola ekspeaministrile Donald Tuskile 2008. aastal Ukraina jagamist.

Opositsiooni hinnangul pidanuks Sikorski säärast «tundlikku» informatsiooni jagama aastate eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles