Austraalia karmistas julgeolekumeetmeid parlamendi ümbruses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia politseinikud
Austraalia politseinikud Foto: SCANPIX

Austraalia karmistas neljapäeval julgeolekumeetmeid parlamendihoone ümbruses vastuseks tulistamisintsidendile Kanada parlamendi juures.

Austraalia justiitsministri Michael Keenani sõnul karmistab valitsus julgeolekumeetmeid pealinnas Canberras asuva parlamendihoone ümbruses lisaks juba rakendatud meetmetele pärast läinudkuist terroriohu taseme tõstmist n-ö keskmiselt kõrgele.

«Föderaalpolitsei suurendab kohalolekut hoone ümbruses,» ütles Keenan rahvusringhäälingule. «Jätkame olukorra jälgimist, et tagada politsei kohaloleku vastavus riskihinnangule.» 

Keenani sõnul ei ole võimud teadlikud otsestest ohtudest.

Kanada pealinnas Ottawas lasi Michael Zehaf-Bibeau kolmapäeval maha sõjamemoriaali juures valves olnud sõduri ning üritas tungida parlamendihoonesse, mille turvatöötajal õnnestus mees maha lasta.

Kanada meedia kinnitusel olid võimud äsja Zehaf-Bibeau'lt passi ära võtnud, lisanud ta terrorismis kahtlustatavate nimekirja ja liigitanud ta kõrge riskiga isikuks.

Austraalia peaministri Tony Abbotti sõnul tugevdati julgeolekumeetmeid parlamendi juures kuue nädala eest vastuseks usaldusväärsele luureinfole võimalikust ohust esinduskogule. «Tahan kinnitada Austraalia rahvale, et valitsus teeb riigi ja rahva turvalisuse jaoks kõik, mis on inimlikult võimalik.»

Ühtlasi väljendas peaminister solidaarsust kanadalastega. «Austraallased said täna hommikul üles ärgates täiendava kinnituse, et oht vabadele riikidele ja institutsioonidele on tõeline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles