Ottawa arvatav tulistaja oli terrorismis kahtlustatavate nimekirjas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanada parlamendihoone ees tulistanud mees oli terrorismis kahtlustatavate isikute nimekirjas ja tema pass oli konfiskeeritud.

Tulistamises kahtlustatakse Kanada kodanikku Michael Zehaf-Bibeaud (sünnijärgse nimega Michael Joseph Hall), kes oli pööranud islamiusku. Tema isikut määratleti kui väga kõrge riskiastmega kahtlustatavat. 

Kanada uudistekanali CBC andmetel oli mees (sündinud 1982) minevikus sooritanud mitmeid narkokuritegusid.

Politseinikud avasid öösel taas kesklinna, kuna politseiuuringud näitasid, et kodanike turvalisus pole enam ohus.

Nüüdseks on selge, et parlamendihoone ees toimunud tulistamisega on seotud vaid üks inimene. «Näib, et tulistajaid oli vaid üks ja ta on surnud,» rääkis linnapea Jim Watson CNNile.  

Sündmustejada algas eile veidi enne kella 10 (kohaliku aja järgi), kui üks mees tulistas sõjamemoriaali valvanud sõdurit. Sõdur suri saadud vigastuste tõttu hiljem.

Pärast tulistamist ärandas relvastatud mees auto ja sõitis parlamendihoone juurde. Hoonetekompleksis ja selle ümbruses tulistas ta kümneid laske.   

Kanada peaminister Stephen Harper viibis intsidendi ajal parlamendihoones, kuid ta juhatati turvaliselt sealt minema.

Intsidendis sai kergelt haavata kolm inimest, kuid need kõik lubati haiglast juba koju.

Parlamendihoonesse tunginud mehe lasi maha parlamendi turvaülem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles