Jürgen Ligi palus vabandust

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Toomas Tatar

Rahandusminister Jürgen Ligi (Reformierakond) teatab, et palus haridusminister Jevgeni Ossinovskilt (Sotsiaaldemokraatlik erakond) vabandust kommentaari pärast, kus nimetab teda «sisserändaja pojaks roosast erakonnast».

«Ma vabandan Jevgeni Ossinovski ees Facebookis antud kommentaari pärast. Tema päritolule ei ole ega saagi mul olla ühtki etteheidet, vastupidi, imetlen tema Eesti-meelsust ja keeleoskust,» teatas rahandusminister Jürgen Ligi pressiteate vahendusel.

«Aga mida öelda tahan ja varemgi olen öelnud, on, et meil on peale kasvanud noor põlvkond, kes näeb üle mere justkui majanduslikku paradiisi ja  peaks kogu aeg saama selgitusi, et meil tuleb oma heaolu nimel tööd teha, et meie mahajäämus Soomest kiiresti väheneb. Telesaates, kus jutuks pidanuks olema tuleva aasta eelarve, ei tohiks  Eestile valusaid pikaajalisi protsesse, olgu demograafia või majandus, taandada eelmise valitsuse  süüks, ja poliitikud sõltumata erakonnast ei peaks end distantseerima ajaloost ega riigi edusammudes,» põhjendas Ligi siiski oma kommentaari.

«Veel kord, minu teravus oli ettevaatamatu ja ma vabandan,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles