Šoigu: Vene sõjavägi vajab riigi idaosas paremat taristut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu
Vene kaitseminister Sergei Šoigu Foto: SCANPIX

Venemaal septembris korraldatud suurõppuse Vostok-2014 (Ida-2014) hiilgavate tulemuste varjus ilmnesid ka mitmed probleemid, ütles Venemaa kaitseminister armeekindral Sergei Šoigu täna.

«Õppuste asupaiga kaugus ja kohaliku taristu piiratud ressursid tingivad suuremate logistiliste varude ja sõjalise taristu edasise arendamise vajaduse riigi idaosas,» ütles Šoigu õppuse kokkuvõtval kohtumisel.

«Tõhustamist vajavad ka õhutõrjesüsteemid, eeskätt [piirkonda] pind-õhk-tüüpi raketisüsteemide ja lahinglennukite paigutamisega,» lisas kaitseminister.

«Muuta tuleb ka sõjajõude mobiliseerimissüsteemi ja asutustevahelist koordinatsiooni mobilisatsiooni läbiviimisel riigis,» sõnas ta.

Lisaks kutsus kaitseminister seadusandjaid tugevdama reservõppustel osalemise kohustust.

«Õppuste tulemusi tuleb võtta arvesse sõjalistes arengukavades koos esile kerkinud probleemide lahendamise konkreetsete tähtaegadega,» ütles armeekindral.

«Tahan eriti välja tuua asjaolu, et kõrge kvaliteediga informatsiooni tõttu jäi see õppus silma mitte ainult Venemaal, vaid ka välismeedias, ning sellest on meedias kujunenud üks Vaikse ookeani ja Aasia regiooni tippsündmusi,» lisas Šoigu.

Õppus näitab maailma avalikkusele ilmekalt Ida sõjaväeringkonna vägede kõrgetasemelisi oskusi ja võimekust tagada Vene Föderatsiooni sõjalist julgeolekut Kaug-Idas, ütles kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles