Mikser soovitab peaministril Ligi välja vahetada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser ja Jürgen Ligi.
Sven Mikser ja Jürgen Ligi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees, kaitseminister Sven Mikser nimetas Reformierakonna aseesimehe, rahandusminister Jürgen Ligi väljaütlemisi solvavaks ja maitsetuks ning leidis, et peaminister Taavi Rõivas võiks ministri välja vahetada.

Puhkusel viibiv Mikser ütles erakonna pressiesindaja vahendusel, et Ligi solvavad ja maitsetud väljaütlemised ei sobi Eesti poliitikasse. «Juba kevadel kavatses Siim Kallas kuuldavasti Ligi rahandusministri kohal välja vahetada. Ootamatult peaministriametisse astunud Taavi Rõivas ei olnud märtsikuus ilmselt veel selles positsioonis, et saanuks endale taolist liigutust lubada. Nüüd, kus peaminister on pisut enam sisse töötanud, võiks ta olla selleks sammuks valmis,» lausus ta.

Mikser märkis, et kui mees loobib valimatuid solvanguid küll naiste, küll rahvusvähemuste suunas ja arvab, et on neist üle pelgalt seetõttu, et ta ise on vanemas keskeas eesti mees, siis tekib küsimus, kas ta ikka sobib ametisse, kus tuleb langetada kaalutletud ja vastutusrikkaid otsuseid.

«Vabandused stiilis «ah, see on ju Ligi» ei ole mingid vabandused. Kui ministri emotsionaalne või vaimne pinge on läinud nii suureks, et ta ei kontrolli enam, mida ütleb ja kirjutab, siis tuleks poliitikas aeg maha võtta ja tegelda mõnda aega rohkem triatloniga,» ütles SDE esimees.

Ligi nimetas SDEsse kuuluvat haridusministrit Jevgeni Ossinovskit Facebookis sisserändaja pojaks roosast erakonnast. Täna ennelõunal palus ta oma sõnakasutuse pärast vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles