Ligi: minu kommentaar oli liiga emotsionaalne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Martin Ilustrumm

Reformierakonda kuuluv rahandusminister Jürgen Ligi palus valitsuse pressikonverentsil veel kord sotsiaaldemokraadist haridusminister Jevgeni Ossinovskilt vabandust.

«Minu kommentaar tuli südamest, kuid see oli liiga emotsionaalne. Palun Ossinovskilt veelkord vabandust,» ütles Ligi, kes ei näe põhjust tagasiastumiseks.

«Ma ei kartnud tol hetkel avaliku tähelepanu mis oli ettevaatamatu. See oli mõttekatke suuremast küsimusest, kas Eesti ja Eesti poliitikud peaksid meelde tuletama ajalugu ja objektiivseid ajaolusid,» lausus Ligi.

Ligi sõnul on Eesti jaoks suur probleem see, et lühema kogemusega inimesed ei taju arengut, mille Eesti on läbi teinud. «Eesti reaalsissetulekud on kolmekordselt edenenud 20 aasta jooksul. Aga me ei ole veel üle mere jõudnud. Igas debatis, mistahes väikse teemal või riigieelarve teemal viiakse jutt sellele, et eelmine valitsus on süüdi selles, et me pole veel üle mere jõudnud,» rääkis Ligi.

«Kui ma vaatan Ossinovskit üle laua, siis ma imetlen teda keeleoskuse pärast ja ka sellepärast, et teda saab usaldada. Ta on suure tähega Eesti mees. Ma olen omal ajal õppinud sunnitult seda, kuidas on tekkinud sotsiaaldemokraatia, kuidas neid on kommunistide poolt kõrvaldatud, sellepärast see fraas tuli,» rääkis Ligi.

Hiljem ajakirjanike küsimustele koalitsiooni tervise kohta vastates sõnas Ligi, et tema hinnangul ei peaks kuritarvitama sõnavääratusi, mille pärast on juba vabandatud ja mida selgitatud. Ligi väitel vestles ta eile pärast «Foorumi» saadet Ossinovskiga muu hulgas keeleoskuse vajalikkuse teemal ning reeglina on nad ühel meelel. «See ei ole valitsuse tervise küsimus. Kõik saavad aru, et temperamendid on erinevad, kanalid on erinevad /.../ See ei olnud rünnak Ossinovski vastu. Meil ei ole mingit usalduse küsimust Jevgeniga,» rõhutas Ligi.

Veel palus Ligi kriitikutel jääda kristlasteks, kuna vabandused on esitatud.

Rrahandusminister Jürgen Ligi nimetas täna hommikul Facebookis oma kommentaaris haridusminister Jevgeni Ossinovskit muu hulgas «sisserändaja pojaks roosast erakonnast».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles