Rõivas Ligi väljavahetamiseks põhjust ei näe

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas.
Peaminister Taavi Rõivas. Foto: Martin Ilustrumm

Peaminister Taavi Rõivas (Reformierakond) ütles rahandusminister Jürgen Ligi ebaviisakat sõnavõttu Jevgeni Ossinovski (SDE) suunal kommenteerides, et see ei näinud hea välja ja Ligi vabandus oli kindlasti põhjendatud. Rahandusministri väljavahetamist Rõivas siiski vajalikuks ei pea.

«Ma loodan, et Jevgeni võtab selle vabanduse vastu ja et see ei tekita valitsuse liikmete vahel tõsisemaid konflikte,» ütles Taavi Rõivas ERRi uudisteportaalile.

Kuigi Keskerakonna aseesimees Jüri Ratas on juba nõudnud Ligi väljavahetamist ministrikohal, siis Rõivas selleks põhjust ei näe.

«Ma usun, et neid poliitilisi konkurente, kes sooviksid Eestile vähem leebet rahandusministrit, on kindlasti,» märkis ta.

Rõivase sõnul usub ta siiski, et vaatamata sellele ebameeldivale väljaütlemisele, on Ligi oma tööd teinud väga hästi ja tugevat rahandusministrit on Eesti jaoks kindlasti vaja.

Ligi nimetas SDEsse kuuluvat haridusministrit Jevgeni Ossinovskit Facebookis sisserändaja pojaks roosast erakonnast. Täna ennelõunal palus ta oma sõnakasutuse pärast vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles