Ossinovski: mina Ligi asemel ministrina ei jätkaks

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Sotsiaaldemokraadist haridusministri Jevgeni Ossinovski sõnul ei peaks tema rahandusminister Jürgen Ligi asemel võimalikuks pärast oma väljaütlemisi ministrina jätkata.

«Mina kindlasti ei peaks pärast sellist avaldust võimalikuks jätkata kõigi Eesti inimeste nimel töötava valitsuse liikmena. Aga eks see on iga inimese südametunnistuse asi. Asi ei ole isegi minu isikus,» kommenteeris Ossinovski Postimehele Ligi väljaütlemisi.

See, et Jürgen Ligi eelistab sisulise diskussiooni asemel rünnata inimest, ei ole Ossinovski sõnul üllatus.

«See, et minu ja Jürgen Ligi arusaamad poliitilisest kultuurist ning vastastikusest lugupidamisest erinevad kardinaalselt, ei ole samuti üllatav. Ent see, et «liberaalse» erakonna aseesimehe poliitilisse arsenali on tulnud etnilis-kultuurilise sildistamise põhimõisted, on midagi uut. Ei hakka tsiteerima põhiseadust ega euroopalikke väärtusi, veel vähem tooma paralleele teiste riigikordadega,» lausus Ossinovski.

Haridusministri sõnul on raske oodata, et Eesti ühiskond muutuks avatumaks ja sallivamaks, kui valitsuse liige lubab endale teisest rahvusest inimeste suhtes selliseid sõnavõtte.

Rahandusminister Jürgen Ligi nimetas Facebookis oma kommentaaris haridusminister Jevgeni Ossinovskit muu hulgas «sisserändaja pojaks roosast erakonnast».

Ligi on öelnud, et vabandas oma eksimuse pärast ning kinnitas, et ei näe põhjust tagasiastumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles