Veidralt Läänemerel tiirutanud Vene uurimislaev on taas teel Taani väinade poole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene uurimislaev Professor Logatšov.
Vene uurimislaev Professor Logatšov. Foto: shipspotting.com

Veealustele otsingutele ja merepõhja kaardistamisele spetsialiseerunud Vene uurimislaev Professor Logatšov on teel Taani väinade poole, nähtub mereliiklust jälgiva internetiteenuse Marine Traffic veebilehelt.

Laeva liikumine tekitab Rootsis kahtlusi, sest aluse tegevust seostatakse Stockholmi saarestikus toimuva välismaise veealuse tegevusega.

Eile pöördus uurimislaev Taani vetest üllatuslikult Läänemerele tagasi, ehkki ametlikult on aluse sihtkoht Kanaari saared.

Aeg-ajalt esineb olukordi, mil Professor Logatšovi positsiooni pole võimalik internetiteenuse andmebaasi kaudu tuvastada.

Laev alustas teekonda eelmise nädala lõpus Peterburist ja selle liikumist jälgiti hoolikalt. Ööl vastu eilset tuli teade, et laev on võtnud kursi Rootsile. Stockholmi saarestiku poole ta siiski ei sõitnud, vaid möödus Rootsist ja jätkas seilamist Taani väinade suunas.

Taani väinadesse laev ei sisenenud, vaid jäi Gdanski ja Kaliningradi lähistele, ehkki tema ametlik sihtkoht on Las Palmas Kanaari saartel.

Rootsi viib alates reede pärastlõunas Stockholmi lähistel läbi luureoperatsiooni võõra veealuse objekti tuvastamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles