Illarionov: Putini alluvate ülesandeks on kukutada Porošenko enne 2015. aasta lõppu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Illarionov
Andrei Illarionov Foto: SCANPIX

Ukraina parlamenti pürgivate Kremli-meelsete jõudude peamiseks ülesandeks on segada  ülemraada tööd.

Vene presidendi Vladimir Putini kunagine nõunik Andrei Illarionov rääkis Ameerika Häälele, et ülemraadasse kandideerivate inimeste seas on palju Kremli-meelseid isikuid. Neid on ka demokraatlike jõudude hulgas.

Illarionovi sõnul seadis Putin ülesandeks moodustada võimalikult suur saadikute grupp, mis võiks blokeerida parlamendi töö.

Tema väitel pani Putin oma alluvate jaoks paika kuupäeva, milleks Petro Porošenko peab olema riigitüüri juurest läinud – see peab toimuma enne 2015. aasta lõppu.

«Kreml tegutseb praegu kavalamalt, loomingulisemalt ja kasutab loomulikult oluliselt enam ressursse. Roheliste mehikeste asemele tulid teised rohelised argumendid. Ja loomulikult mitte väiksemas, vaid suuremas koguses.»  

Illarionovi sõnul ei lõpeta Kreml katseid destabiliseerida olukorda Ukrainas, ükskõik millised sealsed arengud ka ei oleks. Ta leiab, et kaheksa kuud putinlikku agressiooni on näidanud, et Euroopa Liit ja USA ei suuda anda vastulööki Kremli ambitsioonidele.

Tema oletusel on järgmised kaks aastat ja eriti talv ning sealt edasi kuni järgmise aasta lõpuni kõige ohtlikumad. «Sel ajal mobiliseeritakse kõik võimalikud ja võimatud ressursid selleks, et seda programmi lõpetada – programmi lammutada sõltumatu Ukraina.»

Ukraina ülemraada valimised leiavad aset 26. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles