Lavrov: Minski lepete jõustamine peaks viima Ukraina-sisese dialoogini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Minski relvarahulepete elluviimine Ida-Ukrainas ei suju tõrgeteta, ent seda tööd tuleb Ukraina üleriigilise dialoogi käivitamiseks jätkata, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Jõustamine ei kulge ladusalt, tulevahetused jätkuvad. Kahjuks jätkavad Kiievi võimud rasketehnika kasutamist, hävitades riigi kaguosas majandus- ja sotsiaaltaristut. On ääretult oluline, et relvarahu jõustamise protsess ei katkeks,» ütles Lavrov täna Sotšis Valdai foorumi kõrvalt ajakirjanikele.

Tema sõnul peaks rahuprotsessi lõpuleviimise tulemuseks olema stabiilne relvarahu. «Seejärel on vajalik kõige Minskis kokkulepitu rakendamine ja vaja alustada viimaks üleriigilist dialoogi selle üle, kuidas tulevikus edasi elada.»

Vene välisametkonna juht lausus, et Ukraina võimud võtsid endale kohustuse säärast dialoogi alustada 17. aprillil, mil USA, Venemaa, Ukraina ja Euroopa Liit kiitsid Genfis heaks vastava avalduse.

Ukraina konfliktipooled sõlmisid OSCE vahendusel 5. septembril relvarahu, 20. septembril jõuti kokkuleppele relvarahu jõustamise memorandumis, ent sõjategevus ei ole sellest hoolimata peatunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles