Nestor: Ligi võiks liivakastist välja tulla

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Toomas Huik

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige ja riigikogu esimees Eiki Nestor nendib, et Jürgen Ligi kommentaar on tekitanud poliitilise skandaali, mida peab valitsusliidu edasise koostöö huvides lahendama hakkama peaminister.

«Ma tõesti ei tea, kes lapsepõlves liivakastis Jürgenile liiva silma viskas, aga ka nüüd, täiskasvanud mehena, loobib ta seda valimatult ja vahetpidamatult tagasi. Võiks juba sealt liivakastist välja tulla ja poleks tarvis hiljem vabandusi jagada,» kommenteeris Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige ja riigikogu esimees Eiki Nestor Jürgen Ligi kommentaari, kus ta nimetas Jevgeni Ossinovskit (SDE) «sisserändaja pojaks roosast erakonnast».

«Ühtpidi on tegu poliitilise skandaaliga, mida peaminister peab nüüd lahendama. Seejuures pole küsimus mitte ainult valitsusliidu siseses koostöövõimes, ka see on eelkõige peaministri mure. Minister ei tohiks solvata Eesti riiki au ja uhkusega suhtuvat põlvkonda ning seda sõltumata sellest, mis keeles nende kodus räägitakse. Ülbus kellegi suhtes toob kaasa eranditult samasuguse suhtumise ja paremal juhul naeravad nad ülbitseja lihtsalt välja. Minister ei peaks olema naeruväärne,» kommenteeris Nestor.

Nestor täpsustas siiski, et ilmselt saavad Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond koostööd siiski jätkata, sest erakonnad suudavad aeg-ajalt omavahel riidu minna ja siis ära leppida.

«Kõige suurem kahju on aga sellest, et Eesti «mittesõbrad» said endale kena kondi hambusse ja seda näritakse väga kaua ja põhjalikult,» lisas ta.

Ligi teatas, et palus Ossinovskilt vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles