Prantsuse politsei saatis lisajõude Calais'sse emigrante tõkestama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse märulipolitsei tõstab Calais' sadamas ühest veokist välja seal end varjanud migranti.
Prantsuse märulipolitsei tõstab Calais' sadamas ühest veokist välja seal end varjanud migranti. Foto: SCANPIX

Prantsuse võimud saatsid täna riigi põhjaosas Calais’ sadamalinna politsei lisajõude, et aidata toime tulla Suurbritanniasse pääseda üritavate emigrantidega.

Calais's on püüdnud juba kuid tulla toime emigrantidega, kes peidavad ennast veoautodesse ning üritavad praamidel üle Inglise kanali pääseda.

Sel nädalal puhkesid linna tööstusrajoonis migrantide vahel kokkupõrked. Politsei kasutas rahvahulga laialiajamiseks pisargaasi ning sulges ligipääsu mõningatele tänavatele.

Peamiselt Eritreast, Sudaanist ning Süüriast pärit väljarändajad tungivad regulaarselt peatumiskohta, kus veokid ootavad praamilepääsu. Paljudel emigrantidel on Ühendkuningriigis juba perekond olemas.

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve ütles intervjuus kohalikule päevalehele, et Calais'sse saadetakse peagi 100 politseitöötajat, kes hakkavad tegelema sadama ning linna turvamisega.

Ohus on nii kaubaveokid kui emigrandid ise, ütles Cazeneuve.

Väljarändajad on rajanud illegaalseid põgenikelaagreid alates Sangatte'i kinnipidamislaagri sulgemisest 2002. aastal.

Paremäärmuslased korraldasid septembris Calais's mitmeid sisserändajate vastu suunatud meeleavaldusi.

Meeleavaldustel peetud kõnedes süüdistati illegaale kuritegevuse kasvus, mustuses ja majanduskriisis, mis on linna tõsiselt mõjutama hakanud.

Linnapea Natacha Bouchart ähvardas eelmisel kuul seoses Londoni väidetavalt kasina toetusega kriisi lahendamisel tiheda liiklusega sadama sulgeda. Cazeneuve sõnul otsustas Suurbritannia Calais'd toetada 15 miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles