Narva mõjukal poliitikul lasub altkäemaksukahtlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Moissejev.
Aleksandr Moissejev. Foto: Äripäev

Kaitsepolitsei pani eile altkäemaksukahtlusega käed raudu Narva volikogu keskerakondlasest liikmel Aleksandr Moissejevil, keda on meedias nimetatud Narvas asju otsustava «klubi» liidriks.


Munitsipaalosalusega ettevõtete ASi Heakorrastus ja ASi Narva Vesi nõukokku kuuluv Aleksandr Moissejev (40) peeti Põhjaranniku andmeil kinni kahtlustusega, et ta püüdis anda 100 000 krooni altkäemaksu Ida politseiprefektuuri majanduskuritegude talituse vanemkomissarile Jevgeni Fedorenkole.


Viru ringkonnaprokuratuuri teatel oli altkäemaksu andmise eesmärk mõjutada Ida politseiprefektuuri talitust tegema nende menetluses olevas kriminaalasjas altkäemaksuandjat rahuldav otsus. Millises kriminaalasjas Moissejev soodsat otsust taotles, ei soostunud prokuratuur eile rääkima.


Prokurör otsustab hiljemalt täna, kas esitada kohtule taotlus Moissejevi vahi alla võtmiseks kohtueelse uurimise ajaks. Vanemkomissar Fedorenko eile telefonile ei vastanud.


Tänavu juunis algatas majanduskuritegude talitus kriminaalasja Narva endise linnavara- ja majandusameti direktori kohusetäitja Arkadi Nikolajevi suhtes, süüdistades teda pistise nõudmises ja saamises ning riigihangete korraldamise nõuete rikkumises.


Siiski kinnitab prokuratuur, et Moissejevi altkäemaksu pakkumine polnud sellega seotud. Ka mitte läbiotsimisega, mille kapo korraldas tänavu suvel abilinnapea Sofja Homjakova kabinetis.


Moissejevit on nimetatud Narva linnas oluliseks otsustajaks, kelle heakskiiduta ei toimu linnas midagi. Jaanipäeva eel, pärast Nikolajevi kinnipidamist ja Homjakova kabineti läbiotsimist kirjutas Äripäev, et Narvas teavad kõik, et linna valitseb üks sõpruskond, kes ajab juba aastaid omapärast kinnisvaraäri linna varadega.


Artikli järgi moodustavad sõpruskonna tuumiku linnavolikogu liikmed Aleksandr Moissejev ja Fjodor Ovsjannikov ning endine kohaliku SEB kontori direktor Stanislav Sorokin. Kolmiku lähedal olevat ka ASi Narva Vesi juhataja, Sillamäe volikogu aseesimees Aleksei Voronov.


Ajalehele antud intervjuus ütles Moissejev siis, et seoses politsei toimetamistega Narva võimukoridorides on linnas ärevust tunda. Ajakirjaniku küsimusele, kas ta ei karda, et uurimine temani jõuab, vastas mees: «Miks ma peaksin kartma? Mina pole ametnik, vaid volikogu saadik. Ma pole saanudki teha selliseid otsuseid, et mind saaks korruptsioonis süüdistada.»


«Jumal tänatud,» ütles IRLi kuuluv endine riigikogu liige, praegune Narva volikogu saadik Ants Pauls, kui kuulis Põhjarannikult, et politsei on tema kaasvolikogulase kinni pidanud. Pauls on varem Moissejevi ning tema väidetava klubi tegevuse seaduslikkuse avalikult kahtluse alla seadnud.


Kuuldes, et tema sõnad võivad lehte sattuda, ütles Pauls: «Siis ei saa ma midagi öelda. Lihtsalt Narva ärimehed on mulle rääkinud üht, teist ja kolmandat, mida mina ise kindlalt tõendada ei saa.» Pauls kinnitas siiski, et Moissejevi kinnipidamine võib tuua Narva ellu positiivseid muutusi.


Altkäemaksu andmise eest näeb seadus ette ühe kuni viie aasta pikkuse vangistuse.
Narva volikogu esimees Mihhail Stalnuhhin ütles BNS­ile, et tegemist on poliitilise aktsiooniga, mille taga on Narvas võimu üle võtta soovivad sotsiaaldemokraadid, kes kasutavad selleks kõiki meetodeid.


Stalnuhhini sõnul on Moissejev Narvas aktiivne ühiskondlik tegelane, tänu kellele on palju saavutatud sidemete loomisel Venemaa linnadega.


«Hiljuti käisime temaga koos Moskva linnavalitsuses ja duumas,» ütles Stalnuhhin. «Nagu näha, annab tagajärgi see poliitika, mis austab Nõukogude armee võitu Teises maailmasõjas ja sõbralikke suhteid Venemaaga,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles