Politsei võttis kihutaja autost hoiule sadu nuge ja muud kraami

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nugade komplekt
Nugade komplekt Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei peatas kolmapäeval Pärnumaal lubatust oluliselt kiiremini sõitnud kaubiku ja võttis kaubamärgiõiguste rikkumise kahtlusega hoiule kaubiku lastiks olevad köögitarvikud, nende hulgas üle 500 komplekti erinevaid kööginuge.

Pärnu politseijaoskonna liikluspolitseinikud peatasid kolmapäeval kella 10 paiku Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Häädemeeste vallas kinni Eesti numbrimärkidega Renault Traficu kaubiku, mille kiiruseks mõõdeti 136 km/h, samas kui suurim lubatud kiirus oli sellel teelõigul 90 km/h.

Autot juhtis 1981. aastal sündinud Rumeenia kodanik. Juhi ja auto kontrollimisel äratas politseinike tähelepanu kaup, mis sõidukis oli, ning see võeti hoiule, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Politseinike tähelepanu äratas see, mida nad auto kontrollimisel märkasid. «Meile paarimehega jäi silma, et auto on piltlikult öeldes maast laeni täis köögitarvikuid,» rääkis Pärnu politseijaoskonna liikluspolitseinik Imre Veber.

«Kuna politsei on pidanud viimasel ajal väga palju kokku puutuma Rumeenia kodanikega, kes inimesi erinevates Eestimaa kohtades tüütavad ja rahu häirivad, siis otsustasime meest ja tema kaupa täpsemalt kontrollida. Täiendavateks toiminguteks suundusime koos mehe ja  kaupa täis autoga Pärnu politseijaoskonda.»

Järelevalve käigus selgus, et osa kauba puhul võib olla tegemist kaubamärgi omaniku ainuõiguse rikkumisega ning köögitarvikud võeti politseisse hoiule seniks, kuni selgub, kas tegemist on kaubamärgiõiguste rikkumisega või mitte.

Hoiule võeti 560 komplekti erinevaid nuge, 100 komplekti erinevaid köögiriistu ja 24 komplekti potte. Kui sarnaste toodete turuväärtus kokku arvutada, siis oli tegemist üsna hinnalise koormaga. Üks nugadekomplekt maksab ligikaudu 20 eurot, sama turuväärtusega on ka köögiriistakomplekt ning potikomplekt maksab hinnanguliselt 50 eurot. Kokku on kaupa umbes 14 400 euro väärtuses.

Kiirmenetluse otsusega määrati mehele lubatud sõidukiiruse ületamise eest rahatrahv ning mees sai rendile võetud autoga teekonda jätkata. 

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnul on oluline, et põhitööna liiklusjärelevalvega tegelevad politseinikud pööraksid peatatud autode kontrollimisel tähelepanu lisaks selle juhile ka muule. Peremehe hinnangul on oluline kontrollida kõiki autos viibivaid isikuid ning ka veost, et avastada ebaseaduslikult riigis viibivaid isikuid ja keelatud kaupa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles