Keskfraktsioon hakkab Ligi umbusaldamiseks allkirju koguma

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simsoni sõnul on Jürgen Ligi suhtumine euroopalikus kultuuriruumis vastuvõetamatu.
Kadri Simsoni sõnul on Jürgen Ligi suhtumine euroopalikus kultuuriruumis vastuvõetamatu. Foto: Erik Prozes

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni teatel alustab erakond riigikogus allkirjade kogumist rahandusminister Jürgen Ligile umbusaldusavalduse esitamiseks. 

«Eesti rahvas on väsinud rahandusministri mõnitavatest sõnavõttudest. Jürgen Ligi on korduvalt tõestanud, et ta sobi Eesti Vabariigi valitsuse liikmeks ning riigikogul on siinkohal moraalne kohustus sekkuda,» ütles Simson erakonna pressiesindaja vahendusel.

«Rahandusminister Jürgen Ligi on teatanud, et ei näe põhjust tagasiastumiseks ning peaminister Taavi Rõivas ei mõista samuti olukorra tõsidust. Seetõttu alustab riigikogu keskfraktsioon allkirjade kogumist Ligi umbusaldamiseks ning ootab parlamendisaadikute toetust,» lausus Simson. Ta lisas, et rahandusministri väljavahetamine ei korva küll Ligi tehtud kahju, kuid see on hädavajalik samm Eesti maine ja väärikuse taastamiseks.

«Jürgen Ligi suutis oma piinliku ja mõtlematu sõnavõtuga ära nullida aastakümnete pikkuse töö meie kogukondade ühendamisel. On lubamatu võtta 25 protsendilt Eesti elanikelt sisuliselt arvamusvabadus,» sõnas Simson.

Simsoni arvates tuleb Reformierakonnal lõpetada probleemi eitamine, sest tema sõnul on Ligi suhtumine euroopalikus kultuuriruumis vastuvõetamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles