Rõivas lubab Ligi teema lahendada Brüsselist naastes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas.
Peaminister Taavi Rõivas. Foto: Martin Ilustrumm

Peaminister Taavi Rõivas lubas lahendada rahandusminister Jürgen Ligi ümber vallandunud konflikti pärast naasmist Brüsselist Euroopa Liidu ülemkogult.

«Päris kindlasti kohe, kui ma koju jõuan, küllap lahendame ka selle küsimuse,» ütles Rõivas täna Brüsselis BNSile.

«See, et poliitilised vastased tahavad sellest väga ebaõnnestunud avaldusest oma profiiti lõigata, on täiesti enesestmõistetav,» lisas Rõivas vastates palvele kommenteerida Keskerakonna algatatud umbusaldusavaldust Ligile.

«Aga ma kutsuks ka vaatama neid peeglisse selles küsimuses, et minu jaoks on samavõrd, kui mitte isegi rohkem, problemaatiline avaldus, mida on teinud näiteks Edgar Savisaar, öeldes, et teise maailmasõja ja nõukogude okupatsiooni tagajärjed ei olnud tegelikult üldse teab mis suured. Minu jaoks on see samuti väga solvav ja siin ma arvan ei ole isegi kahetimõistetavust, et kas see on solvav või mitte,» rääkis Rõivas ajakirjanikele saabumisel ülemkogu hoonesse.

Rõivas rõhutas, et «Eesti poliitikas, ei valitsuses, parlamendis ega avalikkuses laiemalt ei ole kohta avaldustele, mida võib tõlgendada kui rahvusepõhist solvangut».

«Eestis on kõik inimesed olulised ja me peaksime pigem ühiskonna sidusust suurendama, mitte vähendama,» ütles Rõivas neljapäeval Brüsselis Eesti ajakirjanikele.

Reformierakonda kuuluv rahanduminister Jürgen Ligi nimetas oma Facebooki seinal sotsiaaldemokraadist haridus- ja teadusministrit Jevgeni Ossinovskit muuhulgas «sisserändaja pojaks roosast erakonnast». Hiljem Ligi vabandas Ossinovski ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles