Piltuudis: militaarlennuk pöördus Tallinna kohalt tagasi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna poolt tulnud militaarlennuk pöördas täna kella 11 paiku Tallinna kohal ümber ja suundus lõuna poole tagasi. Foto on tehtud Tallinna kesklinnas Roosikrantsi tänaval.
Lõuna poolt tulnud militaarlennuk pöördas täna kella 11 paiku Tallinna kohal ümber ja suundus lõuna poole tagasi. Foto on tehtud Tallinna kesklinnas Roosikrantsi tänaval. Foto: Margus Kruut

Lõuna poolt tulnud militaarlennuk keeras täna ennelõunal kella 11 ajal Tallinna kohal otsa ringi ja pöördus tagasi.

Kuna lennuk lendas samal kõrgusel, nagu Eesti õhuruumi läbivad transiitlennud, äratas see tähelepanu ning mitmed inimesed sotsiaalmeedias jagati pilte tagasi pöörduva lennuki jäljest ning avaldasid kahtlust, et reisilennuk oli sunnitud mingi intsidendi tõttu tagasi pöörduma.

Lennuliiklusteenistuse lennujuhtide osakonna juhataja Üllar Salumäe ütles Postimehele, et tegemist ei olnud reisilennukiga, vaid militaarlennukiga, mis lendas vastavalt oma marsruudile.

«Lennuki marsruut nägigi ette, et Tallinna kohal tuleb tagasi pöörata. Lennuk lendas Tallinnani, keeras otsa ringi ja lendas lõuna poole tagasi,» rääkis Salumäe.

Tema sõnul on lennujuhtimiskeskuses osadele lendudele on pandud lennuplaani märge, et nende kohta käivat täpsemat informatsiooni ei ole Lennuliiklusteenindusel õigust kolmandatele osapooltele avaldada.

«Ja see oli üks konkreetne selline lend, mille kohta meil on informatsioon olemas, aga kuna ajakirjandus on selgelt kolmas osapool, siis ei ole meil võimalik kolmandatele osapooltele seda avalikustada,» märkis Salumäe.

Kaitseväe pressiesindaja sõnul võib kaitseväe peastaap kinnitada, et tegemist oli sõbraliku riigi militaarlennukiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles