Venemaa nõuab kohtu kaudu hüvitist, kui Mistralide lepingut ei täideta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-klassi dessantlaev Vladivostok Lääne-Prantsusmaal Saint Nazaire'i lähistel.
Mistral-klassi dessantlaev Vladivostok Lääne-Prantsusmaal Saint Nazaire'i lähistel. Foto: SCANPIX

Venemaa nõuab kohtu kaudu hüvitist, kui Prantsusmaa ei täida kopterikandjate Mistral tarnimise lepingut, ütles president Vladimir Putini personaliülem Sergei Ivanov täna.

«Ma võin teile öelda, mida Venemaa teeb siis, kui lepingut ei täideta. Siis esitatakse kohtusse hagi ja nõutakse kahjutasu maksmist vastavalt lepingule, nii nagu igal pool mujal tsiviliseeritud maailmas,» ütles Ivanov Sotšis.

Prantsuse suursaadik Moskvas Jean-Maurice Ripert ütles 10. oktoobril, et Pariis ei pea Mistral-klassi helikopterikandjate üleandmist Venemaale praegu võimalikuks, sest Ukraina kriisile ei ole rahumeelset lahendust leitud.

«Ukraina kriisi praeguses olukorras ei ole piisavalt leppimise märke, et Mistralide üleandmine oleks võimalik. Aga kontakte ei ole peatatud ega katkestatud. Üleandmine on lihtsalt edasi lükatud,» seletas diplomaat Peterburis ajakirjanikele.

Prantsusmaa nõustus 2011. aastal ehitama ja tarnima Venemaale kaks kopterikandjat Mistral ühtekokku 1,2 miljardi euro eest. Esimene kopterikandja Vladivostok pidi üle antama sel sügisel.

Universaalne dessantlaev-kopterikandja Mistral on 210 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme.

Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, pardale mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles