New Yorgis leidis kinnitust meditsiinitöötaja Ebolasse nakatumine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud patrullivad New Yorgis maja juures, kus elab Ebolasse haigestunud doktor Craig Spencer.
Politseinikud patrullivad New Yorgis maja juures, kus elab Ebolasse haigestunud doktor Craig Spencer. Foto: SCANPIX

Ühendriikides New Yorgis leidis neljapäeva õhtul kinnitust Aafrikast naasnud meditsiinitöötaja Ebolasse nakatumine, teatasid tervishoiuametnikud.

Tervishoiuameti andmetel viidi patsient päeval Bellevue haiglasse kõrge palaviku ja muude kahtlaste haigusnähtudega. Talle viivitamatult tehtud ebolatestid osutusid positiivseks.

Linna tervishoiuameti kinnitusel alustati koheselt ka isikute otsimist, kes on patsiendiga kokku puutunud.

USA meedia andmetel on Ebolasse haigestunud 33-aastane Craig Spencer, kes töötas heategevusorganisatsiooni Piirideta Arstid ridades. Spencer lõpetas oma töö Guineas 10. oktoobril ja naasis Ühendriikidesse läbi Euroopa 17. oktoobril.

Linnapea Bill de Blasio sõnul järgitakse rangelt kõiki selleks puhuks kehtestatud reegleid ja võimalus, et tavaline linnaelanik nakatuks ebolasse on väga väike.

«Me tahame toonitada, et linlastel pole mingit põhjust ärevuseks. Ebolat on väga raske saada. Ebola levib vere ning inimese teiste kehavedelikega kokkupuutumise kaudu, kuid mitte läbi õhu,» kinnitas linnapea.

Lääne-Aafrikas möllav ebolaepideemia on nõudnud praeguseks 4877 ohvrit. Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel oli 19. oktoobri seisuga viies Lääne-Aafrika riigis ebolasse nakatunud 9936 inimest. Kõige enam on inimesi ebolasse surnud Libeerias ehk 2705, Sierra Leones on ohvreid 1259 ja Guineas 904.

WHO on hoiatanud, et detsembri alguseks võib hukkunute arv kasvada 10 000-ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles