Malis leidis kinnitust esimene Ebola juhtum

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiutöötajad Libeerias Ebola järjekordse ohvri surnukehaga.
Tervishoiutöötajad Libeerias Ebola järjekordse ohvri surnukehaga. Foto: SCANPIX

Mali tervishoiuministeerium teatas neljapäeval, et kinnitust leidis Guineast saabunud kaheaastase tüdruku Ebola viirusesse nakatumine.

«Malis leidis täna kinnitust esimene Ebola juhtum,» kirjutas ministeerium ametlikus teadaandes. Lapsele pandi diagnoos riigi lääneosas asuva Kayesi haiglas.

Tüdruk ja temaga kokkupuutunud inimesed on isoleeritud.

Lääne-Aafrikas möllav Ebola epideemia on nõudnud praeguseks 4877 ohvrit. Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel oli 19. oktoobri seisuga viies Lääne-Aafrika riigis ebolasse nakatunud 9936 inimest. Kõige enam on inimesi Ebolasse surnud Libeerias ehk 2705, Sierra Leones on ohvreid 1259 ja Guineas 904.

Väiksemad nakkuspuhangud olid Senegalis ja Nigeerias, kuid nüüdseks on need riigid WHO poolt ebolavabaks kuulutatud. Täiesti eraldi haiguspuhang tuvastati ka Kongo Demokraatlikus Vabariigis, kuid ka seal paistab olukord olevat kontrolli alla saadud.

WHO on hoiatanud, et detsembri alguseks võib hukkunute arv kasvada 10 000-ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles