Moskva: Rootsi tegevus suurendab pingeid Läänemere regioonis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi mereväe tuukrid Stockholmi saarestikus.
Rootsi mereväe tuukrid Stockholmi saarestikus. Foto: SCANPIX

Vene kaitseministeeriumi hinnangul suurendab Rootsi kavatsus laiendada võõra veealuse objekti otsingute ala pingeid Läänemere regioonis.

«Rootsi kaitseministeeriumi täiesti alusetu tegevus, mis on kantud külma sõja vaimust, viib vaid pingete suurenemiseni Läänemere piirkonnas,» ütles Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja kindralmajor Igor Konašenkov ajakirjanikele.

«See võib kaasa tuua majandustegevuse aluste kahjustamise Läänemerel selle asemel, et tugevdada ühe konkreetse riigi julgeolekut,» sõnas ta.

«Keset Rootsi poole katkematuid spekulatsioone seoses «Vene allveelaeva» märkamisega Stockholmi saarestikus, ootame pikisilmi selle vapustava operatsiooni kulminatsiooni,» lausus Konašenkov.

«On täiesti ilmne, et operatsiooni autorid, lähtudes Napoleoni hästituntud põhimõttest laskuda esmalt võitlusesse ja vaadata seejärel, mida edasi teha, ei suutnud selle lõppu algusest peale ette näha,» lisas Vene kaitseametkonna esindaja.

Seetõttu teeb Rootsi pool fiaskoga viivitamiseks kõik, mis võimalik, lisas ta. «Mulle näib, et see asjaolu seletab Rootsi kaitseministeeriumi ametlikult välja kuulutatud üleminekut operatsiooni järgmisse faasi, mis näeb ette otsinguala laiendamist õhus ja maismaal,» ütles Konašenkov.

Rootsi kaitsevägi otsib alates möödunud reede pärastlõunast Stockholmi saarestikus võõrast veealust objekti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles