Kreml: Moskva tunnustab ülemraada valimistulemusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskampaaniat tegevate erakondade telgid Kiievi oblastis.
Valimiskampaaniat tegevate erakondade telgid Kiievi oblastis. Foto: SCANPIX

Venemaa tunnustab Ukraina parlamendivalimiste tulemusi, kinnitas Kremli personaliülem Sergei Ivanov Sotšis toimuva Valdai foorumi kuluaarides ajakirjanikele.

Temalt küsiti, et kas Venemaa tunnustab valimistulemusi, kuigi varem väideti, et täheldati mitmeid valimiseelseid rikkumisi, vahendas ITAR-TASS. «Tunnustab küll, ärge muretsege,» rahustas ta.

«Meie tahame, et Ukraina elu läheks normaalsetesse tsiviliseeritud rööbastesse ja et see poleks Venemaa jaoks vaenulik riik ning suudaks end ise ülal pidada.»

Samas avaldas Ivanov lootust, Donetski ja Luganski «rahvavabariikides» 2. novembriks plaanitud valimised aitavad kaasa olukorra stabiliseerumisele Ukrainas. «Need valimised, mis minu arvates peavad seal toimuma, kuna need uusmoodustised või territooriumid, nimetage neid kuidas tahate, peavad saama mingid valitud juhid. Valijateks peavad olema inimesed, kes neil aladel elavad. Minu arvates on see täiesti loomulik.»   

Parlamendivalimised Ukrainas leiavad aset 26. oktoobril. Kokku valitakse 424 rahvasaadikut: 199 ühemandaadilistest ringkondadest ja 225 parteide nimekirja alusel (valimiskünniseks on 5 protsenti). Valimistest võtab osa 29 poliitilist ühendust.     

Valdai foorum on kolmepäevane ja kestab tänavu 22.-24. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles