Vene portaal süüdistab Eesti Punast Risti annetusraha omastamises

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane Rist.
Punane Rist. Foto: Erakogu

Vene ühiskonna portaal Eestis süüdistab Venemaa tuleohvrite abistamiseks raha koguvat Punast Risti varasemate annetuste edasitoimetamata jätmises. Punane Rist lükkab portaali väited ümber.

Kuigi Eesti Punane Rist teatas Venemaa tuleohvrite abistamiseks raha kogumisest, ei saa kindel olla, et see raha ohvriteni jõuab, väidab Vene ühiskonna Eestis portaal baltija.eu.

Portaal süüdistab Eesti Punase Risti juhti Riina Kabi omaaegses Beslani ohvritele mõeldud raha omandamises.

Portaal väidab, et pärat kuus aastat tagasi toimunud Beslani tragöödiat kogusid nad 1 265 244 krooni ja andsid selle edasi Punasele Ristile, et viimane summa abivajajatele edasi kannaks.

Kuid Venemaale see raha väidetavalt ei jõudnud. Järelepärimistele vastati portaali väitel, et Punane Rist jagab saabunud annetusi vastavalt oma reeglitele.

Portaal väidab, et nimetatud annetusi keegi Punasele Ristile ei teinud ning raha kanti neile ainult edasitoimetamiseks.

Eesti Punase Risti peasekretär Kabi kinnitas Postimehele, et tema poole ei ole pöördunud ei ükski vene- ega eestikeelne portaal Venemaa metsatulekahjuohvrite abistamise küsimuses. 

«Mis puudutab Beslani pantvangidraamas kannatada saanud laste ja nende vanemate rehabilitatsiooniks  kogutud annetuste kulutamist, siis nimetatud summad said kasutatud just sihtotstarbeliselt kannatanute tarbeks,» kinnitas Kabi.

Tänase hommikuse seisuga oli Venemaa metsatulekahjude ohvrite heaks Eesti Punase Risti arveldusarvele annetanud 73 inimest kokku 29 490 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles