Videolugu meeleavalduselt: laevakaitsjate lähedased nõuavad välisministeeriumilt rohkem tegutsemist

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas välisministeeriumi ees kogunes täna üle 30 inimese, kes avaldasid toetust 14 Indias viibivale eestlasest laevakaitsjale ning nõudsid nende kodumaale toomist.

«Välisministeerium peaks seaduses ette nähtud konsulaarülesandeid täitma,» ütles meeleavaldusel osalenud laevakaitsja ema. «Nii India ülemkohus kui Madurai kõrgem kohus peavad enesestmõistetavaks, et poisid peaksid kodus olema.»

Meeleavaldajatega kohtuma tulnud välisministeeriumi asekantsler Marina Kaljurand rääkis, et ministeerium toetab neid moraalselt, on andnud laenu ja konsul suhtleb nendega regulaarselt. «Me tõstatame seda teemat Indiaga kõikvõimalikel poliitilistel tasemetel. Me ei saa sekkuda teise riigi õiguse mõistmisse, aga saame öelda, et see protsess peab olema objektiivne, kiire ning ei tohi rikkuda nende inimõigusi,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles