Videointervjuu: Rõivas ei näe põhjust valitsuse laialiminemiseks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Südaööl Brüsselist Tallinnasse saabunud peaminister Taavi Rõivas ütles lennujaamas ajakirjanikele, et rahandus- ja haridusministri vahel lahvatanud skandaali tõttu ei peaks valitsus koostöö lõpetama.

«Minu ülesanne peaministrina on valitsust koos hoida ja ma ei näe sedavõrd tõsist kriisi, et selle Facebooki postituse ja sealt tekkinud solvumise pinnalt peaks valitsus laiali minema või oma koostöö lõpetama,» sõnas Rõivas.

Peaministri sõnul on ta skandaali arutanud ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseriga ning kavatseb asjaosalistega lähiajal rääkida.

«Loomulikult oli see postitus sobimatu. Võimalik, et paljude jaoks oli solvav ka sellele postitusele eelnenud väide, mis justkui mõnede hinnangul on pisendanud okupatsiooni kannatusi,» lisas Rõivas.

Reformierakonda kuuluv rahandusminister Jürgen Ligi nimetas neljapäeval oma Facebooki seinal sotsiaaldemokraadist haridus- ja teadusministrit Jevgeni Ossinovskit muuhulgas «sisserändaja pojaks roosast erakonnast». Hiljem Ligi vabandas Ossinovski ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles