Egiptus kuulutas enesetapurünnaku järel Siinail välja eriolukorra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafah's elav palestiinlane väljendab Gaza sektoris tänavu seitse nädalat kestnud konfliktis kogetut.
Rafah's elav palestiinlane väljendab Gaza sektoris tänavu seitse nädalat kestnud konfliktis kogetut. Foto: SCANPIX

Egiptus kuulutas eile pärast 30 sõduri elu nõudnud enesetapurünnakut Siinai poolsaare põhja- ja keskosas välja eriolukorra, teatas presidentuur.

Meede jõustub täna kell 05.00 kohaliku aja järgi ja kestab kolm kuud, seisab presidentuuri avalduses.

Eilne rünnak oli seni veriseim julgeolekujõudude vastu suunatud aktsioon pärast islamistist presidendi Mohamed Morsi kukutamist möödunud aastal.

Ühtlasi võtsid Egiptuse võimud vastu otsuse sulgeda Gaza sektorisse viiv Rafah' piiripunkt.

«Sõjavägi ja politsei võtavad tarvitusele kõik vajalikud abinõud, et võidelda terrorismi ja selle rahastamise ohuga, säilitada piirkonnas julgeolek .... ja kaitsta kodanike elusid,» on öeldud presidendi määruses.

Otsuse eriolukord kehtestada tingis 30 sõduri tapmine ja kümnete vigastamine rünnakus Siinai põhjaosa tähtsaima linna El-Arishi lähedal asuvas põllumajanduspiirkonnas.

Ründaja oli arvatavasti niinimetatud pühasõdalane, kes rammis lõhkeainelastis autoga sõjaväe kontrollpunkti.

Samal päeval ründasid relvastatud isikud veel üht kontrollpunkti El-Arishi lähedal, tappes ohvitseri ja haavates kaht sõdurit.

Morsi kukutamise järel tapsid julgeolekujõud tema poolehoidjate mahasurumisel üle 1400 inimese.

Veel 15 000 pandi vangi, teiste seas Morsi ise ning tema Moslemivennaskonna tippjuhtkond. Enam kui 200 inimest mõisteti kiirete kohtuprotsesside käigus surma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles