Lavrov: Moskva peab Vene-Norra suhteid partnerluseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Moskva peab Vene-Norra suhteid partnerluseks ning soovib, et need oleksid vaba tahtmatutest välismõjudest, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov intervjuus.

«Me vaatame Vene-Norra suhteid kui partnerlust, mis põhineb loogikale, üksteisest lugupidamisele ning teineteise huvide austamisele. Samas on võimatu ignoreerida väliste tegurite mõju meie läbikäimisele,» ütles Lavrov intervjuus ajalehele Verdens Gang.

Norra ja Venemaa teevad koostööd mitmel alal, ütles Vene välisminister, näiteks keskkonnasõbralike nafta- ja gaasiväljade loomisel, transpordi- ning logistikasüsteemide väljaarendamisel, säästliku kalanduse valdkonnas, keskkonna- eriti mereelu kaitsel, tuuma- ning radiatsiooni julgeoleku alal, Arktika piirkonna arendamisel jne.

«Meist põhjas asuvas naabruskonnas on kolossaalsed loodusvarud ning ühised sotsiaalsed ning majanduslikud väljakutsed eeldavad tihedat koostööd,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles