Leedu: Ida-Ukraina valimised on järjekordne pettus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leedu kutsus eile rahvusvahelist kogukonda mõistma hukka venemeelsete separatistide plaani korraldada 2. novembril Donbassis niinimetatud valimised.

«Ajal, mil Ukraina valmistub otsustava tähtsusega üldvalimisteks 26. oktoobril, kavatsevad separatistid korraldada oma valimised 2. novembril. Tegemist on järjekordse pettusega, ebaseaduslike ja mittelegitiimsete valimistega, Minski lepete küünilise ja jõhkra rikkumisega. Rahvusvaheline kogukond peab sellised ebaseaduslikud teod kindlameelselt hukka mõistma,» ütles Leedu saadik ÜRO Julgeolekunõukogus Raimonda Murmokaitė.

Leedu välisministeeriumi teatel väljendas saadik julgeolekunõukogu istungil Leedu toetust Ukraina suveräänsusele, iseseisvusele ja territoriaalsele terviklikkusele.

Murmokaitė väljendas muret inimõigusrikkumiste üle separatistide kontrollitavatel Ukraina aladel ning krimmitatarlaste inimõiguste räige rikkumise pärast Venemaa annekteeritud Krimmi poolsaarel.

Leedu diplomaat toonitas, et Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlusmissioonile tuleb võimaldada ligipääs kogu Ukraina territooriumile, sealhulgas Krimmile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles