Astok: Ansip jättis «kroonprints» Paeti ühel hetkel kõrvale

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine peaminister Andrus Ansip ja välisminister Urmas Paet.
Endine peaminister Andrus Ansip ja välisminister Urmas Paet. Foto: SCANPIX

Reformierakondlase Hannes Astoki hinnangul peeti Urmas Paeti erakonnas aastaid üksmeelselt «kroonprintsiks», kuid ühel hetkel heitis erakonna esimees Andrus Ansip ta kõrvale.

«Küsimus on praegu, kas Paet liigub Ansipi toolile Euroopa Parlamenti või kardab Eesti poliitmängust välja langeda,» ütles ajakirjanik ja õppejõud Priit Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Tema seisukohalt on see valik eksistentsiaalne,» rõhutas Hõbemägi.

«Tulevaid valimisi silmas pidades, ega sa kunagi ei tea, kas saad valitsuses jätkata või mitte,» nõustus Astok.

«Isikliku elu valikute komponent on seal tema otsuses kindlasti sees, kas minna rahulikuma elu peale Europarlamenti… ja riskida, et pole viie aasta pärast enam keegi,» tõi Postimehe vastutav väljaandja Mart Luik välja.

«Kindlasti oleks Eestile hea, kui ta jätkaks välisministrina,» arvas Astok.

«Reformierakonna peaministrimängus kevadel vilksatas korraks läbi ka Urmas Paeti nimi, aga kogu sellest tegevusest jäi mulje, et Paet jäi valikust kõrvale ja noorem sisering valis hoopis Taavi Rõivase ja Hanno Pevkuri vahel,» meenutas Hõbemägi.

«Pole mingi saladus, et Paet oli välisministrina erakonnas «kroonprints», aga mingil hetkel Ansip tõstis ta kõrvale ja ei mänginud seda plaani enam Paetiga edasi, aga ei öelnud seda talle,» sõnas Hannes Astok.

Euroopa Parlamenti valitud Andrus Ansipi tõusmise järel Euroopa Komisjoni asepresidendiks, vabaneb parlamendisaadiku koht nimekirjas järgmise reformierakondlase jaoks, kes on Urmas Paet. Kui välisminister sellest kohast loobub, on nimekirjas järgmine üsna euroskeptiliste vaadetega poliitik Igor Gräzin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles