Ebolasse on nakatunud üle 10 000 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kinnitatud Ebola-juhtumite hulk on Mailma terviseorganisatsioon (WHO) teatel ületanud 10 000, viirusesse surnud on vähemalt 4922.

Vaid 27 nakatumist on registreeritud väljaspool epideemia keskmeks olevaid Sierra Leonet, Libeeriat ja Guinead. Väljaspool neid riike on registreeritud vaid 10 surmajuhtumit.

Eile tuvastati esimene Ebolasse nakatunu ka Malis, kus viirusesse suri kaheaastane tüdruk. Teadaolevalt puutus temaga õige pisut enne surma kokku üle 40 inimese, kes kõik on pandud karantiini.

Kõige enam surmajuhtumeid on seni olnud Libeerias – 2705, Sierra Leones on Ebolasse surnud 1281 inimest ja Guineas 926. Nigeerias on viirus nõudnud kaheksa ohvrit.

WHO teatel on nüüdseks registreeritud 10141 nakatumisjuhtumit, ent see hulk võib organisatsiooni teatel peagi kasvada. Seda eelkõige seetõttu, et viirusest enim mõjutatud piirkondades hoolitsevad paljud pered nakatunute ees kodus. Põhjuseks on nii teadmatus kui ravikeskuste ülerahvastatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles