Läti päästeteenistused otsivad Leedu vetes kadunuks jäänud kalalaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepäästeõppus Tallinna lahel.
Merepäästeõppus Tallinna lahel. Foto: kaader Reporter.ee videost

Leedu sõjaväe merepäästekeskus peatas alates eilsest õhtust väldanud kadunud Läti kalalaeva otsingud, Läti merepäästeteenistused jätkavad kalalaeva otsimist.

«Meie merepääste koordinatsioonikeskus lõpetas otsingu- ja päästeoperatsiooni enne laupäeva keskpäeva. Meie helikopter naasis kella 11 paiku ennelõunal merelt, sest puudub võimalus kalurite leidmiseks meie territoriaalvetest. Läti merepäästeteenistused jätkavad operatsiooni,» ütles Leedu mereväe seersant Audrius Vitkauskas BNS-ile.

Tema sõnul otsivad Läti teenistused kalalaeva helikopteri ja kahe laevaga, millest üks on sõjalaev. Otsingud ei ole seni tulemusi andnud. Kadunud kalurite leidmise tõenäosus on väga väike, rääkis Vitkauskas.

Läti mereväe pressiesindaja Liva Veita sõnul osalevad otsingutel patrull-laev P-09 Rēzekne ja õhujõudude helikopter.

Leedu alustas otsinguid eile kella kuue paiku õhtul pärast seda, kui kadunud kalurite kolleegid teavitasid piirivalvet. Kalalaev oli kadumise hetkel kahe meremiili kaugusel Klaipėda sadamast.

Läti päästeteenistused said kell 8.10 täna hommikul Leedu kolleegidelt abipalve ja alustasid kalalaeva otsimist. Kalalaeva triivimist hinnates võis see jõuda Läti territoriaalvetesse täna hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles