Eestis viibivad Ukraina kodanikud saavad pühapäeval valida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisjaoskond
Valimisjaoskond Foto: SCANPIX

Eestis alaliselt või ajutiselt viibivad Ukraina kodanikud saavad pühapäeval toimuvatel ülemraada valimistel osaleda Tallinnas asuvas Ukraina saatkonnas.

Ukraina kodanikud saavad ülemraada valimistel hääletada 26. oktoobril Tallinnas Lahe 6 asuvas saatkonnas kella 8st 20ni.

Ukraina saatkonna konsul Artjom Puškin ütles BNSile, et reedese seisuga oli valmisnimekirjadesse kantud 4284 inimest. Ta märkis, et see näitaja langeb peaaegu äielikult kokku Eestis elavate täiskasvanud Ukraina kodanike arvuga.

Konsul tõi esile, et 2012. aastal käis saatkonnas hääletamas umbes 800 inimest ning hiljutistel presidendivalmistel ligi 750 inimest.

Parlamendivalimistel saavad osaleda vähemalt 18-aastased Ukraina kodanikud. Hääletama tulles peab Ukraina kodanikel olema ette näidata Ukraina välispass, siseriiklik pass, diplomaatiline pass, teenistuslik pass või Ukraina kodaniku ajutine tunnistus.

Eestis elab umbes 22 000 etnilist ukrainlast, Ukraina kodakondsus on enam kui 4500 inimesel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles