Ukraina keskvalimiskomisjoni veebilehele korraldati DDoS-rünnak

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Häkkerid ründasid laupäeval, Ukraina parlamendivalimiste eelõhtul, riigi keskvalimiskomisjoni veebilehte, ütlesid ametiisikud, eitades Venemaa teateid elektroonilise häältelugemissüsteemi rikkest.

Keskvalimiskomisjoni veebileht www.cvk.gov.ua oli laupäeval ajutiselt maas.

Ukraina julgeolekuametnikud süüdistasid selles DDoS-rünnakut (Distribute Denial of Service Attack) ehk teenusetõkestust. Tegemist on võrgu kokkujooksutamisega üleliigsete infopäringute teel.

«Komisjoni veebiküljele korraldati DDoS-rünnak,» ütles valitsuse infojulgeolekuteenistus oma kontol suhtlusvõrgustikus Facebook.

Teenistuse sõnul oli rünnak «ennustatav» ning võimud olid rakendanud eelnevalt meetmeid, kindlustamaks, et valimiskomisjoni lehekülge ei oleks võimalik täielikult töökorrast välja viia.

«Kui veebilehekülg töötab aeglaselt, ei tähenda see, et häkkeritel on õnnestunud see hävitada,» seisis infojulgeolekuteenistuse avalduses.

Vene riiklik uudisteagentuur RIA Novosti teatas varem Ukraina peaprokuröri Vitali Jarema veebilehele viidates, et Ukraina elektrooniline häältelugemissüsteem on rivist väljas ja hääled loetakse kokku käsitsi.

Keskvalimiskomisjoni pressiesindaja Kostjatõn Hirvenko nimetas sääraseid teateid «valeks», kinnitades, et häältelugemissüsteem toimib.

Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) sõnul «on keskserveri ja selle regionaalsete komponentide füüsiline turvalisus tagatud».

«Avaldused väidetavatest volitamata sissetungidest keskvalimiskomisjoni ja valimissüsteemide küberruumi ei vasta tõele. Häkkerid ei kontrolli midagi,» ütles SBU direktori nõunik Markijan Lubkivskii.

SBU pressiesindaja ütles AFP-le, et rünnakud valimiskomisjoni veebilehe vastu algasid nädala eest, «ent võimud on seni nendega toime tulnud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles