Porošenko: Ida-Ukraina konfliktile ei ole sõjalist lahendust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

President Petro Porošenko sõnul ei ole konflikti Ukraina idaosas võimalik sõjaliste vahenditega lahendada.

«Meil on võimalik neid territooriume tagasi saada vaid poliitilise lahenduse kaudu. Sõjalist lahendust ei ole ja ei saagi olla,» ütles Porošenko laupäeval pressiteenistuse vahendusel.

«Kas Donetski on võimalik vallutada tormijooksuga linna hävitamata? See on [Vene presidendile Vladimir] Putinile võõras linn. Minu jaoks on see meie põline, Ukraina [linn] ning seal elavad minu pantvangi võetud kaasmaalased. Seetõttu ei takista mind ükskõik missugune kriitika - olgu see kui tahes valus - leidmast rahumeelset väljapääsu praegusest olukorrast,» lausus Porošenko.

Riigipea ütles, et ta ei ole unustanud sõjaväe tugevdamist. «Otsus sõlmida vaherahu tuli esmajärjekorras kasuks meie kaitsevõimele. Me tõmbasime hinge, ravisime haavu, koondasime inimressursse, transportisime relvi ja varustust, rajasime kindlustusi. Kõik neli soomustehnikat tootvat tehast töötavad terroritõrjeoperatsiooni jaoks kolmes vahetuses. Praegu oleme palju tugevamad kui pooleteise kuu eest,» sõnas Porošenko.

Tema sõnul on rahu Ukraina tähtsaim eesmärk. «Meie vaprad sõdurid vabastasid terroristidest suurema osa Donbassist – ning valimised toimuvad pühapäeval ka seal...Me ehitame üles uut Ukraina kodu Euroopa väärtuste ja rahva patriootliku entusiasmi tugevale alusele. Hääletage ühtse, jagamatu, ja euroopaliku Ukraina poolt!» lausus president.

Pühapäeval, 26. oktoobril peetakse Ukrainas parlamendivalimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles